Над 550 ученици от 8 до 12. клас от 5 професионални

...
Над 550 ученици от 8 до 12. клас от 5 професионални
Коментари Харесай

Над 550 ученици от пет гимназии във Варна са в дуална система на образование

Над 550 възпитаници от 8 до 12. клас от 5 професионални гимназии във Варна са в дуална система на обучение. Учениците се образоват в разнообразни професионални посоки - химични артикули и технологии, машиностроене, металообработване, индустриални технологии, строителство, администрация и ръководство.

Това стана ясно по време на районна среща за дуално образование по австрийски модел „ Бизнесът за образованието ".

Системата на дуалното професионално обучение се е потвърдила в най-развитите стопански системи на Европа като основен инструмент за обезпечаване на млади квалифицирани експерти, които от учебното заведение се осъществят непосредствено на пазара на труда. В тази система водещ сътрудник на учебните заведения е частният бранш, който освен влага в своите бъдещи фрагменти, само че и споделя отговорността за качеството на професионалното образование, регистрира по време на срещата заместник-кметът с водещ сектор обучение Павел Попов.

Събитието бе част от плана „ Дуално образование в България " (GODUAL) при Стопанска камара Австрия. На срещата бяха показани положителни практики от дуалната система на образование в страната, споделени от участващите компании, професионални гимназии и възпитаници. В срещата участваха представители от 20 компании и бизнес организации и 11 учебни заведения. Сред гостите беше и Филип Купфер, шеф на Advantage Austria.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР